Utveksling Norge-England (x3)!

Dette har vært litt av en måned! Masse artig har skjedd i samarbeidet mellom Norge og England, hele tre utvekslingsrunder har vi hatt på under en måned!

Først hadde vi et kjempe artig besøk av Ålgård Ungdomsmenighet (20-23 feb). De kom i vår engelske vinterfeire, som desverre viste seg å resultere i færre møter med engelsk ungdom en vi hadde håpet. Men bortsett fra det så hadde vi en VELDIG fin tid sammen. De gjorde en utrolig flott innsats i to kirker som trengte litt praktisk hjelp (maling og rydding ute), samt en gruppe som hadde den utrolig “vanskelige” oppgaven av å “måtte” spille fotball som en måte å bli kjent med kirkefremmede ungdommer og barn. Hele gjengen var også med på et fler-kirkelig evangeliseringskurs som vi i nettverkskirka arrangerte, og så på kvelden en ganske så redusert FUSION gudstjeneste som avslutning (igjen p.g.a.engelsk vinterferie).

1 9 12

Så snaut halvannen uke seinere reiste hele familien Tjemsland sammen med tre utrolig flotte engelske ungdommer (fra tre andre prostiers nettverksmenigheter) sammen til Stavanger bispedømmes ungdomsting. (Våre gutter var veldig godt fornøyde med å skulke unna dette og heller overnatte hos farmor og farfar på Time.) Dette ble en veldig inspirerende tur for oss i England: det var veldig spennende å se hvordan ungdomsdemokrati kan fungere og for oss å dele litt om vår situasjon her i England. Samtidig så var kanskje det aller kjekkeste å se norske og engleske ungdommer utvikle vennskap! Vi håper veldig på at dette bare er begynnelsen på samarbeidet mellom de to bispedømmene.

image Ut på tur, aldri sur(?)

image4image3 image2

image5 Her forteller de om sine egne erfaringer som ungdom i England og deler fra hver sin ungdomsnettverksmenighet.

image6

image7 Fang-sitte-leken-selfieimage8 Rachel, Helen og Caitlin på Domsteineneimage9 Alltid dumt med avskjed!

Så bare et par dager etter UT, bar det igjen over Nordsjøen til NMS nettverkets SYMPOSIUM, denne gangen sammen med mine to gode venner Andy og Matthew som sammen jobber med oppstart av en angelikans 18-30 menighet i Carlisle by, kalt “The Way“. Igjen masse god informasjon og veldig kjekt å kunne knytte kontakter, kanskje spesielt mellom The Way og F2 studentmenighet i Oslo 🙂

Matthew, Andy og Kristian på vei til SYMPOSIUM Matthew, Andy og Kristian på vei til SYMPOSIUM

Det er veldig spennende å se hvordan Carlisle Bispedømme, dets ungdomsnettverksmenigheter, NMS og Stavanger bispedømme har begynnt å jobbe sammen. Dette føles veldig naturlig og er en flott måte å konkretisere at vi alle har en felles Frelser og en felles misjon. Jeg gleder meg VELDIG til å se hvordan dett kommer til å utvikle seg i årene som kommer, etterhvert som det blir fler og fler turer over fjorden.

MVH, Kristian

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s